GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

5 nejčastějších chyb při výběru kuchyně

Kuchyně je jednou z nejdůležitějších místností v bytě. Ať už vás na vaření moc neužije, nebo se naopak rádi pouštíte do gastronomických experimentů, určitě v ní strávíte poměrně hodně času. Jedná se o dlouhodobou a ne zrovna levnou záležitost, proto je potřeba vše s rozmyslem zvážit tak, abyste s výsledkem byli opravdu spokojeni. Na co si dát při výběru kuchyně pozor?

1. Nedostatečné plánování

Mnoho lidí podceňuje plánování kuchyně a jednoduše si během návštěvy obchodního domu koupí vše, co se jim líbí. Ve výsledku pak možná utratí peníze za něco, co se jim do kuchyně nakonec ani nevejde. Navíc bude každá část kuchyně v jiném stylu a celkový dojem bude působit poněkud zmateně.

Zamyslete se nad zvyklostmi vaší domácnosti, zejména nad způsobem a četností vaření. V úvahu je nutné vzít také počet osob a velikost prostoru, který se nabízí. Poté dejte dohromady seznam spotřebičů, které určitě chcete mít – troubu, varnou desku, lednici, myčku, mikrovlnnou troubu a další. Kuchyně má několik základních funkcí – uložení nádobí a surovin, mytí, příprava jídla a samotné vaření – které musí efektivně naplnit. Důležitou součástí plánování je i stanovení rozpočtu, což nebývá jednoduché. V případě příliš nízkého rozpočtu můžete být zklamáni a místo kuchyně vašich snů se budete muset smířit s kompromisy.

2. Neuvážený nákup spotřebičů

S plánováním úzce souvisí i spotřebiče, které budete v kuchyni používat. Jejich pořizování není rozumné řešit až po výběru kuchyně. Mnohem lepší bude se od spotřebičů odrazit – promyslet, které potřebujete a kam je budete chtít umístit. Spoustu kuchyňských spotřebičů tak budete moct mít vestavěných, což ušetří místo a kuchyň bude působit elegantnějším dojmem.

3. Nedostatečná ventilace a osvětlení

Radostné vaření je možné pouze v kuchyni, která je bez nežádoucích zápachů, kouře či páry. Proto by měla být umístěna v místnosti s dostatečně velkým oknem. I tak ale bude lépe dokoupit digestoř, při jejímž výběru zvažte design, hlučnost a výkon. Kuchyně vyžaduje více osvětlení než jiné místnosti v bytě. Kromě centrálního osvětlení na stropě je žádoucí pořídit také menší zdroje světla nad kuchyňskou linku.

4. Špatný design kuchyňské linky

Kuchyňské linky se v dnešní době vyrábí v mnoha různých variantách – klasické rovné, ve tvaru písmene L, U nebo G, popřípadě s ostrůvkem uprostřed. Volba provedení se bude odvíjet především od prostorových možností.

Co se týče samotného designu, bude rozumnější nepodléhat módním trendům a vybrat nadčasovou kuchyňskou linku, která se vám bude líbit i za deset let. Velkou chybou je také nechat se zlákat kuchyní, která na fotkách vypadá úžasně, ale pro reálné používání není příliš praktická.

Vaření by mělo být pohodlné, proto věnujte pozornost také výšce kuchyňské linky. Standardní výška pracovní desky je 90 centimetrů od podlahy. Pokud trpíte bolestmi zad, nechte si troubu umístit tak, abyste se k ní nemuseli ohýbat. Máte-li malé děti, je při výběru kuchyňské linky důležité myslet i na bezpečnost. Úložné prostory se dají vybavit pojistkami, sporák zase bezpečnostním krytem.

5. Neprofesionální montáž

Mnoho lidí se rozhodne ušetřit finance tím, že si kuchyň smontují sami. Jestliže jste zkušení domácí kutilové, klidně se do toho můžete pustit. Častěji se ale stává, že je kuchyňská linka během neodborné instalace poškozena a není možné ji reklamovat. Svěříte-li montáž odborníkům, budete si moct být jistí, že odvedená práce bude kvalitní a že případné poškození vám montážní firma nahradí.

Vicky - kuchyňská linka