GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Jak odstranit žvýkačku ze sedačky

Čištění a odstraňování skvrn ze sedačky se čas od času nevyhne nikdo z nás. Našli jste na sedačce přilepenou žvýkačku? Nezoufejte, i to se dá vyřešit. Podívejte se na naše tipy a vaše sedačka bude brzy jako nová. 

 

Žvýkačkana sedačce či pohovce dokáže pořádně potrápit. Naštěstí existují triky, pomocí kterých ji odstraníte snadno a bez následků i z viditelných míst. Nejčastěji doporučovanou první pomocí je žvýkačku zmrazit - to je sice proveditelné u oblečení či obuvi, ale u sedačky je to obtížnější. Naštěstí vám ale poslouží i obyčejný led.

Použijte ledovou kostku

Vezměte ledovou kostku a zabalte ji do papírového ubrousku. Můžete ji vložit do igelitového pytlíku, aby vám nenamočila potah sedačky. Následně kostku přiložte na žvýkačku. Ta po chvilce zkřehne a vy ji můžete z čalounění vašeho gauče jednoduše seškrábnout za pomoci příborového nože. V případě, že jste nepoužili igelitový sáček, nezapomeňte vzniklý flek z rozpuštěné ledové kostky vysušit papírovým ubrouskem.

Rohová sedačka rozkládací Tiscali

Flek vyčistěte saponátem

Pokud žvýkačka zanechalana pohovce či sedačce stopu, například ve formě barevného otisku z dětských žvýkaček, použijte k jejímu odstranění směs jedné lžičky saponátu na nádobí smíchaného s jedním hrnkem studené vody. Tuto směs naneste pomocí hadříku na zašpiněné místo a jemnými tahy skvrnu postupně odstraňte. Poté nezapomeňte místo opět důkladně vysušit. K finálnímu sušení pak můžete použít fén na vlasy. 

 

Pokud i tak zůstává flek po žvýkačce viditelný, pokuste se ho odstranit pomocí přípravku na čištění čalouněného nábytku, případně čističe na koberce. Pamatujte však, že před použitím jakéhokoliv přípravku, který jste doposud k čištění vaší sedačky nepoužili, byste jej měli vyzkoušet na části sedačky, která není vidět. To proto, kdyby například způsoboval blednutí barev. Držíme vám palce!

 
 

Sedací souprava do U Enro (látka/ eko kůže)