GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Jak udržovat koženou sedačku

Kožené sedačky jsou velmi elegantní, hodí se snad do každé domácnosti a nejspíš nikdy nevyjdou z módy. Aby ale kožená sedačka vydržela krásná a příjemná na dotek dlouhá léta, je nutné se o ni náležitě starat. Jak o ni pečovat, jaké prostředky použít a jak vyčistit případné skvrny, se dočtete zde.

Kůže může vydržet opravdu dlouho

Pro co nejdelší životnost sedačky, ať už je potažená kůží hladkou nebo broušenou, je důležité umístit ji do vhodných podmínek. Měli byste ji postavit dostatečně daleko od zdrojů tepla, jakými jsou například topení nebo krb. Kožená sedačka by měla být v místnosti, ve které se teplota pohybuje od 10 do 30 °C, a neměla by být vystavena ani přímému slunečnímu záření. Pro kůži je důležitá i vlhkost, která by se měla pohybovat od 45 do 70 %. V takových podmínkách sedačka vydrží mnohem déle, aniž by popraskala nebo vybledla. Sedačku byste měli chránit také před potem, který ji může nenávratně poškodit, a to zejména v letních měsících. Nejvhodnější ochranou před potem je přehoz ─ ujistěte se však, že ten vámi zvolený nepouští barvu.

Pravidelná, ale opatrná údržba

Umístit sedačku do správných podmínek sice nestačí, přesto je její běžná údržba poměrně jednoduchá a zabere většinou jen pár minut času. Každý týden byste měli sedačku zbavit veškerého prachu a nečistot. Nejdříve ji důkladně vysajte, a to i mezi opěradlem, područkami a sedací částí. Dobře vám k tomu poslouží plochý a úzký nástavec na vysavač. Buďte opatrní, ať jím sedačku nepoškrábete. Po vysátí už stačí sedačku je utřít jemným hadříkem navlhčeným ve vodě.

Několikrát do roka je potřeba sedačku vyčistit houbičkou s emulzí a naimpregnovat ji. Díky tomu bude odolnější, nepopraská, a i její barvy zůstanou déle krásné. Impregnaci byste měli provést hned po nákupu a potom alespoň dvakrát za rok, nejlépe po topné sezóně a po létě, kdy je sedačka vystavena většímu teplu. Čistěte a impregnujte vždy pomocí přípravků, které jsou přímo určené na kožené sedačky. Jiné by sedačce mohly spíše ublížit a zanechat na ní fleky. Impregnaci důkladně rozetřete a záležet si dejte hlavně na nejvíce zatěžovaných místech, jako jsou sedáky, opěrky a područky. Následně ji nechte vsáknout a po několika hodinách případné zbytky setřete suchým měkkým hadříkem. Při použití jakéhokoliv čisticího nebo impregnačního prostředku jej vždy raději vyzkoušejte na malém, málo viditelném místě, abyste si mohli být jisti, že nezanechá fleky.

Pokud se sedačka něčím potřísní, měli byste jednat rychle, než se nečistota vsákne. Nejdříve ji odsajte houbou a poté utřete speciální čisticí emulzí. Na závěr ji pečlivě vytřete do sucha a zkontrolujte, že na sedačce nezůstaly žádné skvrny.

Kožená sedačka Sammy