GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Jak vybavit kuchyni v bytě k pronájmu?

Rozhodli jste se pro pořízení bytu k jeho pronajímání a nyní řešíte, jak v takovém bytě vybavit kuchyni? Pak jste tu správně, v následujících řádcích vám přinášíme několik tipů a rad, jak si s výběrem kuchyně a vybavením kuchyňské linky hravě poradit.

Jestliže máte v plánu pronajímat vaši nemovitost dlouhodobě, je téměř jisté, že kuchyně dostane zabrat. Ne každý se totiž k cizímu majetku chová úplně ideálně, ať už jde o nesprávné či nevhodné používání spotřebičů, jejich údržbu i čištění, ale také zacházení se samotnou kuchyňskou linkou.

Vsaďte na blokovou kuchyni

Kuchyňskou linku bude tedy drtivá většina majitelů nemovitostí sloužících k pronájmu volit spíše ze základních materiálů, než mezi kuchyněmi na míru třeba z masivu a s žulovou pracovní deskou v řádech desítek tisíc korun. V tomto případě skvěle poslouží blokové kuchyně. Bloková kuchyně je taková, kterou zakoupíte již hotovou a stačí ji doma smontovat.

V mnoha případech jsou blokové kuchyně již skladem, případně k dodání do několika týdnů, což oceníte v případě, že na kuchyni na míru nechcete, nebo nemůžete čekat. Stačí si dle rozměrů místnosti vybrat jednotlivé segmenty, přesně podle vašeho vkusu i podle vámi přijatelné cenové hladiny.

Bloková kuchyně je skvělých řešením do bytů k pronájmu. Kuchyně Idea

Bloková kuchyně je skvělých řešením do bytů k pronájmu. Kuchyně Idea

Jak je to s materiály?

Nejlevnější variantou je kuchyňská linka vyrobená z lamina. Lamino se v drtivé většině případů používá na samotný korpus linky, pokud však jdete po nejnižší ceně, neuděláte chybu ani s dvířky z lamina. Lamino je oboustranně laminovaná dřevotřísková deska, jejíž výhodou je snadná údržba, vysoká odolnost vůči poškození a také nízká cena. Dražšími alternativami jsou pak dvířka z dřevěného masivu, dýhovaná, případně s povrchovou úpravou lakování nebo fóliování.

Volte decentní design a přírodní barvy

Design samotný je otázkou vlastních priorit, aby se však kuchyňská linka zalíbila co největšímu spektru potenciálních nájemníků, je vhodné volit spíše decentní a přírodní barvy, které nebudou moc křiklavé. Vzhled prodává. Co se týče výběru spotřebičů, je zde dobré zamyslet se nad tím, komu svůj byt budete chtít pronajímat.

Pokud chcete dát svůj byt k užívání mladému páru, pro který to bude první společné bydlení, nebo třeba skupince studentů, budou mít téměř jistě jiné požadavky na vybavení než například rodina se dvěma dětmi, která jen shání nové bydlení a nějaké vybavení již mají.

Jaké spotřebiče by měly v bytě být?

Ať tak či tak, za stálé vybavení se dá jistě považovat sporák, případně pečicí trouba a sklokeramická deska/plynový vařič a digestoř. Studenti nebo mladý pár jistě ocení i lednici, rychlovarnou konvici nebo mikrovlnnou troubu, případně i sadu talířků, hrníčků nebo nějaký hrnec.

Oproti tomu rodina, která už nějaké zázemí má, bude s velkou pravděpodobností tyto spotřebiče, stejně jako drobnější vybavení, již vlastnit. V případě, že nebudete mít lednici, myčku nádobí nebo mikrovlnku ve vestavné variantě již součástí kuchyňské linky, může se stát, že budete muset vy, nebo zájemci o bydlení nechat tyto spotřebiče například ve sklepě.