GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Jak vybrat dětský pokoj

Jak zařídit dětský pokoj

Jak zařídit dětský pokoj?

Dětský pokoj bychom měli zařizovat s tou největší důsledností, protože v něm bude trávit čas naše dítě. Nezáleží na tom, jestli jde o předškoláka nebo puberťáka. Na vybavení dětského pokoje by rodiče šetřit zkrátka neměli. Na co si tedy dát při výběru nábytku do dětského pokoje pozor a co by rozhodně v této místnosti nemělo chybět?

 

Při zařizování dětského pokoje je důležité, aby veškeré vybavení bylo bezpečné, ale zároveň hravé a vytvářelo prostředí, v němž se bude vaše ratolest cítit dobře. O tom, co vše se bude v dětském pokoji nacházet, nerozhoduje pouze věk dítěte. Záleží na tom, zda bude pokoj obývat chlapec či dívka a zda půjde o jedno dítě nebo o sourozence. Podle toho je totiž nutné pořídit dětské postele, úložné prostory, do nichž se vejdou všechny hračky a také stoly a židle pro děti již školou povinné. Je samozřejmě jasné, že s přibývajícími roky se budou potřeby dětí na vybavení dětského pokoje měnit. Dětský pokoj je pro dítě vlastně celým jeho světem a má v jeho životě nezastupitelnou roli. V něm si hraje, spí a případně se i učí a pracuje. Měl by tedy v každém ohledu maximálně vyhovovat jeho nárokům. Dětský nábytek by měl být funkční, praktický a také zdravotně nezávadný.

Kvalitní postel je základ

Kvalitní postel je základ

Mezi základním vybavením dětského pokoje nesmí chybět kvalitní postel. Je dobré myslet do budoucna a vybrat dítěti raději postel rostoucí, případně již postel pro dospělé. Nebudeme tak už muset později řešit problém s tím, že nám dítko z dětské postýlky zkrátka vyrostlo a ušetříme tak finance za nákup větší postele. Co se týče tvrdosti, neměla by být dětská postel ani příliš měkká, ani tvrdá. Výběr roštu a matrace by se neměl nechávat náhodě. Ideální je pro děti postel s lamelovým roštem, která je vybavena zdravotní matrací. Při výběru dětské postele je třeba se zaměřit na to, zda je matrace dobře větratelná a také zda má lůžko dostatečnou výšku, která by se měla pohybovat mezi 42 – 45 cm nad zemí.

Nabídka dětského nábytku

Stůl pro hry i učení

Součástí dětského pokojíčku nejen školou povinných dětí, by měl být také pracovní stůl. I když ještě nebude sloužit pro psaní úkolů, mohou si na něm děti kreslit. V pozdějším věku by pak měl kromě dostatku volného prostoru pro psaní umožňovat i práci s počítačem. Nabídka dětských psacích stolů je v dnešní době opravdu široká. Stejně jako u postele, i zde je dobré vybírat mezi rostoucím nábytkem. Stůl tak poroste s vaším dítětem a bude mu dobře sloužit po mnoho let. Deska psacího stolu by měla být dostatečně velká, minimálně tak, aby z ní nepřečuhovaly lokty sedícího. Skvělé je, pokud je stůl výškově nastavitelný. Povrch stolu by měl být matný, aby se neleskl a neoslňoval. Pracovní stůl by měl být také dostatečně osvícen, aby si dítě nekazilo oči

 

Pro zdravá záda

Pro zdravá záda

Aby se váš potomek již odmalička učil správnému sezení a měl rovná záda, je nesmírně důležitá také správná židle. Měla by být nejlépe kolečková s nastavitelnou výškou sedáku. Sedák by měl být tak vysoko, aby se dítě mohlo opírat nohama o podlahu a měl by podepírat podstatnou část stehen. Zádová opěrka by pak měla končit pod lopatkami. Skvělým pomocníkem pro zdravé sezení jsou také područky, které snižují zatížení páteře. Kvalitní židle by měla být tvrdší a pro dítě především pohodlná. Na materiálu dětské židle ani tolik nezáleží, vybírat můžete z kvalitních čalouněných židlí, tak i z židlí plastových, které jsou ergonomicky tvarovány a zajišťují tak kvalitní sezení bez otlaků a bolavých zad.

Ať je hračky kam ukládat

V dětském pokoji nesmí chybět dostatek úložných prostor. Sami jistě víte, kolik „nezbytností“, bez nichž není možné si představit život, takové dítě má a za žádnou cenu se jich nehodlá vzdát. Dětský pokoj je proto třeba vybavit tak, aby bylo možné všechny tyto věci někam uložit a elegantně je tak uklidit z dohledu. Úložných prostor by mělo být co nejvíce, ale jejich počet by neměl být na úkor zmenšení prostoru v místnosti. Ideálním vybavením dětského pokoje jsou uzavíratelné skříňky s přihrádkami, do nichž se vaše ratolest naučí schovávat hračky a další věci. Otevřené police nejsou vhodné, protože je v nich veškerý nepořádek vidět. Aby působily uspořádaně, museli byste v nich neustále udržovat pořádek. Na věcech, které jsou v policích uloženy, se navíc drží prach a to není dobré ani pro alergiky. Dítě je možné od cca tří let učit, že se věci neuklízí stylem, kdy se nahrnou na jednu hromadu, ale že se dávají na určené místo.