GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Jak vybrat sedačku, která vám bude sedět

Vybíráte sedací soupravu do obývacího pokoje, čekárny nebo konferenční místnosti? Pak je načase se nad sedačkami důkladně zamyslet. Je lákavé si vybírat pouze podle designu, ale to rozhodně nemůžeme doporučit. Člověk tak riskuje, že skončí s krásnou, ale naprosto nepraktickou sedačkou, která jeho potřebám vůbec nevyhovuje. Co je dobré promyslet před nákupem, abychom se vyhnuli nepříjemnostem?

V první řadě je to nepochybně velikostsedačky. Máte-li zařizovat velkorysý prostor, budete mít více možností, než pokud sháníte sedačku do nevelkého pokoje. Ale pokud je to právě váš případ, rozhodně nezoufejte, protože i se skromným prostorem se dají dělat divy. Vhodně zvolený tvar sedací soupravy zvětší užitnou plochu tak, že se na ni pohodlně vejde více lidí, než byste čekali. Další vychytávkou jsou taburety, na kterých se dá sedět, nebo na které si můžete natáhnout nohy. Některé taburety mohou sloužit jako odkládací nebo úložný prostor, což znovu ocení zejména ti, kteří s nedostatkem místa v obývacím pokoji trochu bojují.

Sedací soupravy se vyrábějí v několika základních tvarech. Jednoduché pohovky, které můžete následně doplnit křesly,rohové sedačky ve tvaru písmena L, na které se vejde ještě více lidí, nebosedačky ve tvaru písmena U, které jsou nejlepší do opravdu velkých místností, jsou základními typy tvarů sedacích souprav. Z každého z těchto typů jistě najdete velké množství modelů k výběru.

 

Rohová sedačka Matrix (látka / eko kůže)

 

Pokud k sobě domů často zvete návštěvy na více dní, zvažte nákup rozkládací sedačky. Na těch lepších modelech z této kategorie se dnes už velmi pohodlně vyspí i dva lidé. Jen zkontrolujte, že máte v pokoji dostatečný prostor na rozložení sedačky. Koupit se dají i sedací soupravy, které kombinují rozkládací funkci a úložný prostor! Tak praktický kus nábytku je nedocenitelný pokud pozvete rodinu nebo přátele na vícedenní návštěvu. Z pouhého gauče je za několik vteřin téměř plnohodnotná postel, a pokud máte ložní prádlo uložené přímo v ní, pohovka je připravena na přespání skoro okamžitě.

Nyní pár slov k čalounění sedacích souprav. Většina sedacích souprav je potažena buď pravou kůží, syntetickou napodobeninou kůže, tzv. eko-kůží, nebo textilem. Každá z těchto variant má své pro a proti. Pokud toužíte po pravé kůži, budete si muset připlatit. Obecně se jedná o nejdražší potahy, ale pokud o koženou sedačku budete správně pečovat, vydrží vám celá léta. Pokud pravou kůži nechcete, nebo si ji nemůžete dovolit, některé umělé materiály na pohovkách jsou k nerozeznání od těch přírodních. Kromě toho je můžete mít za zlomek ceny celokožených sedaček. Nejspíš ale nevydrží v perfektním stavu tak dlouho. Třetí možností je potah z textilu. Protože tato čalounění nejsou hladká, nedají se snadno otřít vlhkou utěrkou, ale podívejte se, jestli se potah ze sedačky nedá sejmout a jednoduše vyprat. Ať už máte jakékoliv požadavky na čalounění, vždy si zjistěte možnosti údržby u konkrétního modelu. Později to jistě přijde vhod.

 

Sedací souprava do U Enro (látka/ eko kůže)

Nákup sedací soupravy je docela zásadní investice, vybírejte tedy s rozvahou. Všechny funkce sedačky jsou užitečné, nakonec ale nejvíc záleží na tom, jak je pohodlná, jaký z ní máte pocit a jak zapadá do celkového interiéru. Tak hodně štěstí při výběru.