GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Jak vybrat správnou konstrukci postele?

Postel je nejvíce užívaným kusem nábytku v domácnosti - trávíme v ní zhruba třetinu našeho života. Abychom se každé ráno budili svěží a vyspaní pěkně do růžova, měli bychom si na výběru té správné postele dát pořádně záležet. Co může být horšího, než se celou noc převalovat a ráno vstávat rozlámaní s bolavými zády?

Postel se nám musí líbit. Na výběr je nepřeberné množství různých stylů a barev, ale to, co zaručí pohodlí a dlouhotrvající životnost, je správná kombinace konstrukce, roštu a matrace. Ať už zvolíte konstrukci z jakéhokoliv materiálu, vždy přemýšlejte nad tím, kdo bude postel využívat. Dítě? Jednotlivec? Manželský pár? Senior? Pro každého se hodí něco jiného.

Pro menší dítě vybírejte konstrukci pevnou, ergonomickou a bezpečnou, nejlépe se snímatelnými a tedy lehce vypratelnými potahy. Pro puberťáka zvolte stejnoupostel jako pro dospělou osobu. Pro seniora volte postel vyšší, ze které se lépe vstává. 

Jak vybrat vhodnou velikost postele?

Pro všechny věkové skupiny platí jedno společné pravidlo - postel by vždy měla být alespoň o 20 cm delší než je výška osoby, která na ní bude spát. Co se týče šířky, pro zaručené pohodlí volte alespoň 90 cm pro každou osobu, pro pár minimálně 160 cm. Výška postele by se měla pohybovat od 50 do 65 cm, nezapomeňte ale k výšce konstrukce připočítat výšku matrace.

Až si postel vyberete, ujistěte se, že má pevné spoje, které se nehýbou ani nevržou. Ty jsou totiž jednou z nejdůležitějších částí konstrukce. Pokud jsou jen lepené, neočekávejte zvlášť dlouhou životnost.

Sázka na masiv: tvrdé dřevo vydrží

Postel z masivu má konstrukci vyrobenou ze dřeva tvrdého, jako je například dřevo bukové nebo dubové. Taková postel je vysoce kvalitní a můžete čekat, že vám vydrží klidně až do konce života. Vybírat můžete z různých tvarů a barev. Je to nestárnoucí klasika, která z vaší ložnice udělá útulné místo přímo vybízející k odpočinku. Jedinou nevýhodou konstrukce z masivu může být snad jen její vyšší cena. 

Pokud se poohlížíte po levnější variantě a nechcete se vzdát dřeva, jsou tady konstrukce z měkkého dřeva, jako je například smrk. Je na nich vidět krásná kresba letokruhů, ale nejspíš vám tak dlouho nevydrží. Dřevěná postel je každopádně příjemně vonící a zdravotně nezávadnou variantou.

 

Rám postele Vegas

Nejnižší ceny nabízí konstrukce z lamina

Konstrukce z lamina jsou lehké a levné, ale jejich životnost není dlouhá. Postel je složena z desek, které tvoří lisované slepené třísky z měkkého dřeva. Tyto desky jsou následně zažehleny laminem nebo fólií. Jejich údržba je velmi jednoduchá, jsou stálobarevné, ale nalepené hrany se při námaze nehezky odlupují.

Chladná kovová elegance

Kovové konstrukce jsou velmi bytelné a mají dlouhou životnost. I přes svou vyšší cenu si získávají stále více příznivců. Je to nejspíš proto, že jsou designově velmi povedené a hodí se hlavně do minimalistických a industriálních interiérů. Pokud se vám kovové postele líbí, ale máte raději trochu jemnější styl, podívejte se na kombinaci elegantního kování a masivu. Kovové konstrukce jsou také velmi nenáročné na údržbu – jen je setřete a je hotovo.

 
 

Kovová postel Vera

Jednoduchost čalouněných postelí

Čalouněné postele jsou oblíbené hlavně pro nepřeberné množství materiálů a vzorů, kterými mohou být potaženy. Lákají taktéž svou nízkou cenou a tím, že nemusíte vybírat tři věci, tedy konstrukci, rošt a matraci, ale máte hned vyřešeno jen jedním rozhodnutím. Jsou nicméně náročnější na údržbu, a proto nejsou vhodné pro alergiky.