GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Jak vyčistit krev ze sedačky

Objevil se na vaší sedačce krvavý flek? Vyčištění krve a biologických skvrn byste se měli začít věnovat ihned - čím déle totiž necháte skvrnu zasychat, tím náročnější bude její odstranění. Navíc ruku v ruce s nevzhlednými skvrnami jde i zápach, kterého je rovněž obtížné se zbavit. Proto je včasné odstranění velmi důležité.

Krev se do látkového potahu sedačky částečně vsaje a zároveň na něm zanechá jemný film vytvořený krevním sedimentem. Ten však není tak silný, jak je tomu u jiných biologických skvrn, nelze ho proto seškrábnout. Důležité je tedy krev ihned setřít a vzniklou skvrnu vyčistit.

Každý čistící prostředek nejprve vyzkoušejte

V první řadě je důležité uvědomit si, že některé látkové potahové materiály nemusí vhodně reagovat s přípravkem, který byste na odstranění skvrny od krve chtěli použít. Pokud doma máte nějaký zázračný čistič určený pro tyto nehody, ale ještě jste neměli možnost ho použít, udělejte nejdříve zkoušku. Čistič naneste na místa, kde by případné poškození či vyblednutí čalounění vaší sedačky tolik nevadilo, například na její zadní části.

Nanočističe si poradí i s nejodolnějšími skvrnami

Nejmodernějším čisticím materiálem na trhu jsou nano čističe, které pronikají přímo do struktury vlákna a jsou schopné odstranit i ty nejodolnější skvrny, jako je právě zaschlá krev. Nanočistič proniká do mikropórů materiálů, takže nepoškodí povrch sedačky. Nanočističe se vyrábí i ve formě impregnace, takže s nimi můžete sedačku ochránit dopředu - v případě, že dojde k poškození, pak tekutina po vlákně pouze steče, protože nanočástice jednotlivá vlákna obalí.

Nano čističe důkladně vyčistí skvrnu, ale nepoškodí povrch sedačkyNano čističe důkladně vyčistí skvrnu, ale nepoškodí povrch sedačky

Pomůže i obyčejný přípravek na nádobí

Pokud po ruce žádný vhodný čistič nemáte, nečekejte. Použijte přípravek na nádobí v poměru jedné polévkové lžíce saponátu na dva hrnky studené vody. I v tomto případě ale ověřte stálobarevnost potahové látky. Vezměte čistou bílou textilii a s pomocí vzniklé směsi začněte zlehka čistit krev z vaší sedačky. Jakmile se tkanina zašpiní, vezměte si nový kousek, případně ji důkladně vymáchejte ve vodě, a v čištění pokračujte. 

Když jste s čištěním u konce, dejte se do sušení. Opět vezměte bílý suchý a savý hadřík, pomocí kterého z vaší sedačky vysajte přebytečnou vodu. Pokud je na textilii stále vidět zabarvení, vraťte se k prvnímu kroku - sedačka ještě není dostatečně vyčištěná a po zaschnutí by na ní zůstal zapáchající flek. Nakonec je možně sedačku finálně dosušit fénem na vlasy.

Poraďte se s prodejcem

Pokud máte k dispozici vysavač na mokré vysávání, můžete ho také použít. V případě, že pořízení sedačky teprve plánujete, zeptejte se prodejce na vhodné přípravky na čištění sedačky, které jí neublíží, případně i jaký způsob čištění je pro vaši sedačku nejvhodnější.

Nejlepší je samozřejmě vzniku skvrn předcházet, což můžete zajistit například pořízením ochranného potahu sedačky a impregnací výše zvýněním přípravkem na bázi nanočástic.

 

Zejména pokud máte světlou sedačku, naimpregnujte ji, ať ji před nečistotou ochráníte.

Zejména pokud máte světlou sedačku, naimpregnujte ji, ať ji před nečistotou ochráníte.