GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Kuchyně z cihel? Skvěle vypadá, navíc je praktická

Jestliže plánujete novou kuchyni, možná jste při hledání inspirace narazili na kuchyně z přiznaných cihel. „Obnažená“ cihlová zeď už totiž dávno není symbolem jen rustikálních nebo vintage interiérů, do kuchyně si ji pořizují i ti, kteří mají jinak moderní domov. Proč jsou cihlové zdi v interiéru tak oblíbené – a jak je správně použít, aby výsledek vypadal opravdu dobře?

S cihlami to nepřehánějte

Základní pravidlo pro práci s cihlou v kuchyni? Všeho moc škodí. Pokud to přeženete, bude vaše kuchyně působit jako vinný sklípek z minulého století. Chladně, vlhce, temně. Architekti proto radí, abyste odhalenou cihlu použili maximálně na jedné zdi, případně jen na vybrané části zdi. 

Cihly vypadají skvěle například na zadní stěně mezi pracovní deskou a horními skříňkami, případně kolem digestoře a sporáku. Zde mají i praktické využití – mastné skvrny od oleje na cihlách nejsou tak vidět jako na jiných obkladech.

Cihlu navíc nemusíte využívat pouze na stěnách, vytvořte například cihlový proužek na podlaze jako optické oddělení mezi kuchyní a jídelnou.

 

Cihly mohou být třeba jen na jedné stěně. Kuchyně Vicky

S cihlou to nepřehánějte, elegantně vypadá nad linkou, případně na jedné stěně. Kuchyně Vicky

 

Kombinujte se světlými a přírodními materiály

Jaká kuchyňská linka vypadá s ohnivě červenými cihlami nejlépe? V tom se designéři úplně neshodnou, většina z nich přesto doporučuje spíše světlé barvy. K cihlovému obkladu tak nejlépe sedne bílá, béžová nebo například světle šedákuchyňská linka. Volte stejnou barvu dvířek i pracovní desky, cihla sama o sobě je dostatečně výrazná, takže není na místě experimentovat.

Přiznané cihle dále svědčí přírodní materiály. Fantasticky vypadá zejména v kombinaci se dřevem, každou cihlovou zeď vkusně oživíte také zelení.Takže si do kuchyně určitě pořiďte pokojové rostliny.

Cihly absorbují vlhkost

Jestliže jsou pro vás sytě oranžové nebo červené cihly zbytečně výstřední, nemusíte se hned poohlížet po jiném materiálu. Na trhu seženete cihly také například v šedé, béžové nebo hnědé barvě, které moderním kuchyním rovněž svědčí.

Cihla v kuchyni navíc nepůsobí jenom stylově, ale má i praktické výhody. Kromě toho, že na ní není vidět každá nečistota, dokáže pojmout velké množství vlhkosti ze vzduchu. Navíc ve chvíli, kdy je v kuchyni naopak sucho, tuto vlhkost do interiéru opět vrací.

Snadná je i údržba, cihlu na začátku pouze ošetřete několika vrstvami bezbarvého matného laku. Zdůrazňujeme slovo matného, protože lesklý lak by zbytečně narušil přirozený vzhled cihly. Pak už vám nic nebrání v tom, abyste si užívali nové stylové kuchyně.

 

S cihlou to nepřehánějte, elegantně vypadá nad linkou, případně na jedné stěně. Cihlu kombinujte se světlými barvami

 Cihlu kombinujte se světlými barvami a nezapomínejte na zelené rostliny​. Kuchyně Maya