GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Připravte svou ložnici na jaro

S příchodem jara je v každé ložnici mnohem veseleji. Konečně v noci nemusíte topit, vstáváte za denního světla a dokonce vám ani není zima, když se ráno vyhrabete z peřin. Abyste si ale návrat jara do své ložnice vychutnali skutečně naplno, měli byste také uklidit, vyměnit peřiny nebo celou místnost oživit přírodními dekoracemi a jarními barvami a vzory. Jak na to? Čtěte v článku.

Začněte generálním úklidem

Jaro ve své ložnici přivítejte nejlépe s vysavačem a mopem v ruce. Poctivě vyluxujte matrace i čelo postele, vyperte chránič matrace, vymeťte pavučiny i z těch nejhůře dostupných koutů a nezapomeňte na úklid pod postelí nebo v úložném prostoru. Pokud máte balkon či terasu, nechte matraci na pár hodin na slunci, aby se provzdušnila.

Pozornost věnujte také záclonám a závěsům, které sundejte a vyperte. Pokud závěsy nemáte a ložnici stíníte jen vnitřními žaluziemi, vezměte hadřík, kýbl s vodou a lamely žaluzií jednu po druhé opatrně otřete.

Generální úklid završte mytím oken. Nezaměřujte se přitom jenom na sklo, ale také na rámy okna, ve kterých se vám během zimy dost možná vytvořila plíseň.

Vyměňte peřiny za lehčí

Tuzemským jarům obvykle vládnou teplejší noci, takže vyměňte polštáře, peřiny i povlečení. Hřejivé péřové duchny nahraďte lehčími dekami, teplé flanelové povlečení ukliďte do skříně a povlékněte si do vzdušnější bavlny nebo saténu. Uvidíte, že se vám hned bude lépe spát.

Příchod jara nahrává barevným a veselým motivům. A platí to i pro povlečení. Pokud ještě nemáte povlečení v pastelových barvách nebo s květinovým vzorem, rychle to napravte. Vaše ložnice rázem prokoukne.

Ložnice inspirace

Oživte ložnici přírodou

Velký vliv na celkovou atmosféru v místnosti mají také dekorace. Udělejte si radost a sežeňte do své ložnice něco z přírodního materiálu – například ze dřeva, ratanu nebo bambusu. A jednu ze stěn ozdobte třeba slaměným kloboukem.

Jaro do vaší ložnice vnesou také čerstvé květiny nebo zeleň. Ozdobte jimi pracovní stůl či noční stolek – anebo to vemte ve velkém a pořiďte si rovnou například palmu. Ta do vaší ložnice přinese nádech vzdálené exotiky.