GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

První kroky při zařizování nového bytu

Zařizování nového bytu je náročné nejen z finanční stránky, ale také časově, a může vám dát dost zabrat. Než se do něj pustíte, měli byste si ujasnit několik věcí: Máte v plánu zůstat v bytě, pokud možno navždy, nebo se chystáte za pár let zase stěhovat? Máte děti, nebo nějaké plánujete? Líbí se vám klasický, retro, romantický, nebo spíše elegantní styl? Do nákupu vybavení se určitě nepouštějte dříve, než budete mít v těchto otázkách jasno.

Nejdříve si prostory dobře přeměřte a udělejte návrh – nesnažte se ale vyplnit každý volný prostor, nechte ho dostatek i volného. První dvě věci, které budete nejspíš vybírat, je kuchyňská linka a velký nábytek.

Kuchyň je základ

Pokud se stěhujete do úplně nového bytu, často v něm nenajdete ani kuchyňskou linku. V případě, že byt kupujete ještě před dokončením stavby, se můžete předem domluvit s developerem na tom, jakou linku si představujete. Také si můžete nechat kuchyňskou linku vyrobit na míru u truhláře nebo zajít do kuchyňského studia. A nebo se poohlédněte po blokových kuchyních, což je nejpohodlnější a nejrychlejší řešení. Vždy si ale dobře promyslete, které spotřebiče v kuchyni požadujete a důsledně zkontrolujte umístění přípojek vody, elektřiny a plynu, abyste se později nedočkali nepříjemného překvapení.

Vestavné spotřebiče dodají kuchyňské lince sjednocený vzhled, protože jejich dvířka jsou ve stejné úrovni, materiálu i barvě jako zbytek linky. Klasické volně stojící spotřebiče vám zase zjednoduší pozdější přemisťování a úpravy. Zatímco do velkého bytu si určitě rádi umístíte rohovou kuchyňskou linku s velkým pracovním prostorem a můžete vybírat takřka z jakýchkoliv barev, u malého bytu doporučujeme držet se nejlépe bílé lesklé linky, která krásně prosvětlí a opticky zvětší vaši kuchyň. Pamatujte na to, že kuchyň má být v první řadě bezpečná a praktická, design následuje v těsném závěsu až potom.

Kuchňská linka Minea

Úložný prostor, kam se podíváš

Na jednu stranu je v bytě vyžadován dostatečný prostor, aby byla zachována jeho vzdušnost, a proto ho není vhodné zastavět nábytkem. Na stranu druhou je ale třeba někam uschovat všechny věci a tudíž potřebujete dostatek úložného prostoru. Pokud existuje možnost využít výklenky nebo chodbu pro umístění vestavěných skříní, určitě s tím neváhejte. Úložný prostor ale můžete najít i u většiny sedaček a postelí, kam pak můžete schovat věci, které nepotřebujete každý den – například sezónní oblečení, povlečení nebo knihy.

Na co určitě nezapomeňte

Co se týče barev, dávejte pozor jak na přehnané použití výrazných a křiklavých barev, tak i na pravý opak: použití jedné, přestože světlé a neutrální barvy. Důkladně vybírejte i svítidla a žárovky, některé barvy světla vám totiž mohou způsobit nejen nepříjemný pocit, ale třeba i bolest hlavy.

Až budete vybírat nový nábytek, rozmyslete se, zda budete nakupovat u jednoho nebo více prodejců. Přestože se ceny mohou lišit, nákup u jednoho výrobce přináší nespornou výhodu v tom, že můžete mnohem jednodušeji sladit několik kusů nábytku – například sedačku, křesla a taburety nebo všechen dřevěný nábytek – a všechno budete mít ve stejném termínu.