GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Jak vybrat barvu kuchyňské linky?

Barva kuchyňské linky je z estetického hlediska jedním z nejdůležitějších parametrů při jejím výběru. Protože kuchyňskou linku většinou nepořizujeme jen na pár let, je nutné vzít při výběru barev v potaz hned několik faktorů.

Tmavá, nebo světlá kuchyně?

Obecně se dá říct, že tmavé barvy se hodí spíše do větších prostor s dostatkem denního světla. Naopak světlou barvu kuchyňské linky je vhodné vybírat do menších místností, do kterých příliš slunce nesvítí.

Při výběru konkrétní barvy kuchyňské linky nezapomeňte vzít v potaz i další barvy v místnosti, tedy barvy stěn a především podlahy. Pokud by byla podlaha, stěny i korpus a dvířka kuchyňské linky v tmavých tónech, působilo by to i v prosvětlené místnosti chmurným dojmem. Velmi zajímavým řešením je také kombinace segmentů ve světlých a tmavých barvách, což dodá kuchyni na jedinečnosti a prostor to esteticky oživí.

Kuchyňská linka Maya

Teplé, nebo studené barvy?

Použití teplých barev dodá interiéru na optimismu a útulnosti a přidá kuchyni světlo a teplo. Studené barvy jsou naopak výsadou spíše modernějších interiérů a kuchyní. I kombinace teplých a studených tónů má své kouzlo.

Pastelové barvy

Výrazně pastelové barvy, ať už v matném, nebo lesklém provedení, se v posledních letech těší velké oblibě. Kuchyňská linka v pastelových barvách je bezesporu jedinečným a velmi výrazným oživením každé kuchyně. Měli byste však dát pozor na barevné kombinace kuchyňské linky, podlahy, stěn i dalšího zařízení v kuchyni, aby se příliš netloukly. Všeobecně platí, že pokud je kuchyňská linka ve výrazných pastelových barvách, vše ostatní by mělo být spíše v tlumených a přírodních tónech.

Barevná kuchyňská linka se vám může také dříve zevšednit, proto pokud si nejste s vaší aktuální oblíbenou barvou úplně jisti, volte raději kuchyňskou linku v přírodních tónech, ke kterým není problém nakombinovat jakoukoli jinou barvu, ať už jako výmalbu, tapetu nebo třeba doplnit barevným obalem na květináče s bylinkami.

Krémové barvy

Stálicí mezi barevnými variantami kuchyní jsou přírodní, krémové barvy. Obrovskou výhodou kuchyňské linky v krémovém provedení je jednoduchá údržba – záleží samozřejmě na materiálu, ale obecně je na takovém povrchu vidět mnohem méně nečistot než na tmavých barvách. Krémové barvy přináší do kuchyně světlo, příjemnou a uvolněnou atmosféru, ale také prostor opticky zvětšují.

Ať už se rozhodnete pro kuchyň v pastelových tónech, v teplých nebo studených odstínech, světlou, tmavou, nebo vsadíte na kuchyň v přírodním designu, kterou můžete velice pohodlně a jednoduše oživit čímkoli barevným, vždy by měla být především funkční a vhodně uspořádaná, aby bylo vaření radost. Vhodně zvolené barvy jsou pak už jen designovým bonusem.

Kuchyňská linka Zoya