GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Máte sedačku z eko kůže?

Ekologická kůže je oblíbený materiál, který spojuje design klasické kůže se šetrností k přírodě. Údržba eko kůže má ale svá specifická pravidla – víte, čím jí můžete pomoct nebo uškodit? Podívejte se, jak se o ni starat, aby byla pořád jako nová!

Co je eko kůže

Eko kůže je materiál vyrobený ze syntetických materiálů. Tvoří ji dvě vrstvy: bavlněný podklad a polyuretan. Tím se eko kůže odlišuje od koženky, která se vyrábí nanesením PVC na podklad. Eko kůže a koženka mají odlišné vlastnosti a vyžadují rozdílnou péči. Mezi hlavní výhody eko kůže patří prodyšnost, nenáročnost údržby a finanční dostupnost.

Základní pravidla údržby eko kůže

Zásadní pravidlo údržby eko kůže je nepoužívat prostředky určené pro pravou kůži, především impregnační přípravky. Tím byste materiál nenávratně poškodili. Eko kůže je náchylná na přímý sluneční svit a vysoké teploty. Proto nábytek z tohoto materiálu raději neumisťujte přímo k topení.

Dalším pravidlem je, že veškerých znečištění je potřeba se co nejdříve zbavit. Zejména to platí pro polití eko kůže tekutinou. Nejlepší způsob, jak ji odstranit, je nechat rozlitou tekutinu nasáknout do papírového ubrousku a následně eko kůži přetřít vlhkým hadříkem. Obdobným způsobem likvidujte i jiné nečistoty. Nepoužívejte vlhčené ubrousky, protože obsahují různé typy chemikálií a není jisté, jak budou s eko kůží reagovat.

Zcela zásadní je, abyste se vyvarovali používání hrubých materiálů a nástrojů, které by mohly eko kůži poškrábat. Kartáč vaši eko kůži poškodí a může se dokonce stát, že příliš důrazným čištěním kartáčem byste odstranili vrchní vrstvu polyuretanu a dostali se až na bavlněný podklad.

Pravidelné čištění eko kůže

Pravidelná údržba eko kůže je nejlepší způsob, jak prodloužit její životnost. Pro běžné čištění vám postačí mýdlová voda a hadřík z měkkého vlákna. Místo mýdla můžete použít i prášek na praní. Oba prostředky by ale měly mít neutrální pH. Hadřík dobře vyždímejte. Eko kůže je velmi prodyšný materiál, který je ale zároveň náchylný na tekutiny. Snažte se tedy eko kůži nevystavovat zbytečně velkému množství vody.

Můžete se setkat s radou, abyste více užívaná místa, jako jsou opěrky nebo sedáky, odmašťovali technickým benzínem, lihem nebo jinou chemikálií; rozhodně to nemůžeme doporučit. Bezpečnější je zakoupení čisticího prostředku, který je pro tento materiál určen. Před použitím čisticího prostředku si vždy přečtěte návod k použití. Často jde o koncentráty a stačí použít mnohem menší množství než u klasických čistících přípravků. Jakýkoliv čistič vždy vyzkoušejte na malém kousku materiálu, který není příliš vidět.

Trojsedák Nuuk