GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Zjistěte, které křeslo pro vás bude to pravé!

Na co se zaměřit při výběru

Od sezení na křesle očekáváme pohodlí, proto by měl být sedák dostatečně široký, opěradlo tvarované pro zdravé sezení a základní podstavec stabilní. Přidanou hodnotou mohou být individuálně nastavovatelné područkya podnožky. Pozornost věnujte i potahu na křesle. Ten by měl být zejména příjemný na dotyk, v křesle totiž budete primárně relaxovat. Velkým plusem ale také je, pokud se potah snadno udržuje.

Kožené křeslo LuxorNa e-shopu jena-nabytek.cz si můžete zvolit, zda dáte přednost čalounění látkou nebo kůží. Kůže je obecně luxusnější, látkové varianty zase nabízejí více barevných provedení. Z hlediska designu máte na výběr z jednobarevných variant, ale také z pestrého barevného provedení. Pestrobarevná provedení jsou vhodná zvolit zejména u dětských křesel nebo u křesel pro dospívající. Naše nabídka zahrnuje křesla relaxační, houpací, ale i závěsná či ratanová křesla. Které pro vás bude to pravé?

Relaxační křesla

Relaxační křesla jsou předurčena pro odpočinek, pohodlně se na nich sleduje televize, ale i čte. Pro čtení jsou vhodná křesla s označením ušák. Opěradlo se sedákem svírá větší úhel než 90°a boční opěrky hlavy vám umožní najít tu nejlepší polohu pro čtení či sledování filmů.

Houpací křesla

Do relaxačních křesel můžeme zařadit i křeslo houpací. To se vyrábí buď z ohýbaného dřeva, nebo z dřeva pružného. Houpací křeslo z ohýbaného dřeva budete nejspíš znát od svých babiček, je pro něj typický hluboký rozsah houpání. Z pružného dřeva se vyrábí současná houpací křesla, která se hodí i do moderních interiérů. Rozsah houpání není tak velký, jako u jejich předchůdců. Houpání můžeme přirovnat spíše k pérování. Houpací křesla jsou pro relaxaci vhodnou volbou, protože houpání uklidňuje a uvolňuje celkové napětí těla i mysli.

Závěsná houpací křesla

Zejména v létě se velké oblibě těší závěsná houpací křesla, která si svoje místo našla hlavně pod pergolami. Je možné je však připevnit i na pevnou větev stromu či do trámu ve velké místnosti. Závěsné houpací křeslo je oblíbené pro svoje vzdušné provedení, které je nejčastěji látkové. Člověk v křesle zaujme polohu plodu, ve které se velmi dobře relaxuje. Jemné pohupování často vede ke kvalitnímu spánku.

Rozkládací křesla

Rozkládací křesla jsou oblíbená pro svoji multifunkčnost. Pohodlně se na nich sedí, ale je možné je i rozložit. Rozkládací křesla tak můžete využít i na spaní. Jsou praktickou volbou pro malé byty, kde čas od času přespí návštěva. Polohovací křesla jsou o něco širší, než ta, která polohovací funkci nemají, ale jsou velmi pohodlná a pro občasné přespání jsou vhodnější než třeba nafukovací matrace.

Kancelářské křeslo

Kancelářské křeslo je primárně určeno do kanceláří a k počítačovým stolům. Křeslo by mělo být otočné, usnadní vám pohyb. Křeslo do kanceláře vybírejte podle typu práce. V případě, že v kanceláři sedíte po celou osmihodinovou pracovní dobu, měli byste mít možnost si nastavit výšku područek, bederní opěrku, hlavovou opěrku a samozřejmě výšku židle. Ty nejlepší modely na trhu umožňují i nastavení sklonu sedáku. Pokud v kanceláři sedíte nejvýš čtyři hodiny denně, nebudete potřebovat tolik individuálního nastavení, takže pro vás na prvním místě bude pohodlí, které zajišťuje zejména kvalitní houpací mechanismus.

Zahradní křesla

Zahradní křesla jsou specifickou kategorií. V domácnosti je zřejmě nevyužijete, tedy pokud nemáte velkou zimní zahradu. Křesla určená na zahradu by měla být v prvé řadě odolná. To znamená, že by konstrukce neměla podléhat korzy, měla by být dostatečně pevná a ošetřená kvalitním nátěrem odolným proti povětrnostním podmínkám. Pro prodloužení životnosti je doporučujeme po ukončení letní sezóny schovat na suché místo nebo ukrýt pod plachtu nepropouštějící vodu.

Křesla ze všech zmiňovaných kategorií naleznete na našem e-shopu. Zastavit se můžete také na jedné z našich mnoha kamenných prodejen Jena-nábytek, kde se vám bude věnovat tým našich odborníků. Je jen na vás, na kterém křesle si budete doma lebedit.