GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Antibakteriální matrace alergikům uleví

Pokud vy sami nebo někdo ve vaší rodině trpí alergií, jistě víte, že výběr matrace pro alergiky může být docela oříšek. Potřebujete si vybrat a ověřit materiál, prodyšnost i povlak. Dobrou zprávou ale je, že nové matrace pro alergiky jsou stále pokročilejší a promyšlenější a výběr se s rostoucím sortimentem stává snadnějším. Vliv matrace na zdraví ovšem není radno podceňovat.

Alergii u dětí, ale i dospělých osob způsobuje prach a především roztoči žijící v polštářích, kobercích, plyšových hračkách, přikrývkách a hlavně v matracích. Přikrývky a povlečení se dají snadno vyprat a případně vymrazit, u matrace by takový úkon byl dost složitý, proto se vyplatí pořídit antibakteriální potah na matrace. Ten lze při každém převlékání postele sejmout a vyčistit. Samotný antibakteriální potah na matrace může alergikovi značně ulevit, pokud je to ale aspoň trochu možné, pusťte se do výběru antibakteriální matrace.

Matrace Sweet Sleep

Kromě roztočů a prachu mohou alergickou reakci vyvolat také bakterie a zárodky plísní množící se uvnitř matrace. Pro alergiky je tedy potřeba zvolit matraci prodyšnou, ve které se neudržuje vlhkost, která plísním tak přeje. S prodyšností matrace pomůže také dobrý rošt postele. Antibakteriální matrace jsou vyrobené z hygienických materiálů, které zabraňují množení bakterií a vzniku plísní a radikálně tak snižují množství potenciálních alergenů.

Materiály použité na výrobu matrací pro alergiky jsou certifikované. Nejčastějším materiálem je pěna nebo latex, ale můžete se setkat také s BIO matracemi, ve kterých jsou použita kokosová vlákna nebo BIO pěna. Pružinové matrace zase při kombinaci s vhodným roštem dobře větrají, v takovém případě je však třeba přikoupit antibakteriální potah, jehož povrchová úprava zabraňuje usazování bakterií. Latexové matrace mají výhodu v tom, že jsou pružné a dlouho vydrží. Nezapomínejte ale na to, že i ony mají svou životnost! Matrace ze studené pěny mají díky kombinaci s dalšími pěnami dobré ergonomické vlastnosti a také dobře větrají. Z tohoto materiálu se také vyrábějí ergonomicky tvarované polštáře, vhodné pro alergiky a osoby s astmatem.

Při volbě matrace pro alergiky je tedy třeba zajistit, aby byla hygienická a prodyšná. K tomu se hodí právě matrace z antialergické pěny. Měla by být rovněž vybavena antibakteriálním potahem na matrace. S prodyšností pomůže vhodný postelový rošt a občasné větrání pomůže alergeny minimalizovat. Alergikovi uleví také pravidelné větrání pokoje a výměna lůžkovin. Pokud je součástí alergické reakce podrážděná kůže, někdy může být na vině i prací prostředek. Z pokojíčku malého alergika pomůže odstranit koberce a těžké závěsy a plyšové hračky přihodit do prádla.

A jedna osvědčená babská rada na závěr: roztoč se má vymrazit. Dlouhodobé vystavení mrazu nebo naopak slunečnímu světlu roztočům rozhodně nesvědčí. I antibakteriální matraci pomůže čas od času vyvětrat, tak proč to nespojit rovnou i s vysluněním peřin?

Matrace Ortoplus