GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Výhody a nevýhody čalouněných sedaček

Čalouněné sedačky mohou být potažené látkou, kůží, ekokůží či jiným materiálem. Pojďme se v tomto článku zaměřit na hlavní vlastnosti nejoblíbenějších kožených a látkových sedaček.

Kožená klasika

Kůže je nadčasová. Vzbuzuje pocit luxusu, symbolizuje noblesu a hodí se do všech typů interiéru. Je trendem moderního designu, stejně tak je ale oblíbená i u lidí, kteří si příliš nepotrpí na módní výstřelky a dávají přednost praktičnosti – čištění kožené sedačky je snadné, zpravidla postačí otřít ji hadříkem. Kůže je hypoalergenní, nezachytává prach, pyl a roztoče, což je pro mnohé neocenitelnou výhodou.

Každému však nemusí být chladnější kožený povrch sedačky příjemný na dotek, ani fakt, že kůže na rozdíl od látkového čalounění nesaje pot. Za nevýhodu lze považovat vyšší cenu kožených sedaček, avšak pokud se o ni řádně staráte, investice se vám díky vyšší životnosti vrátí. A i když dnes mnoho výrobců nabízí také kožené sedačky ve výrazných barvách, není jejich škála tak pestrá, jako u sedaček látkových.

Oblíbená látka

Látkové čalounění je příjemné na dotek a dobře saje pot. Podle zvoleného materiálu použité látky je pak různě náročné i čištění, ale obecně lze říci, že čištění látkové sedačky je složitější než čištění sedačky kožené. Je třeba ji pravidelně luxovat a zbavovat ji tak roztočů a jiných alergenů. Některé sedačky umožňují potah sundat a vyprat, což lze rozhodně označit za výhodu a ocení to zejména rodiče malých dětí.

Látkové sedačky bývají zpravidla pohodlnější než sedačky kožené – jejich potah umožňuje větší variabilitu polstrování a sedačka je celkově měkčí. Životnost látkové sedačky je ovšem kratší než u sedaček kožených, na druhou stranu je ale možné je snadno přečalounit. Tím lze dokonce změnit barvu sedačky při zachování stávající konstrukce. Obecně jsou látkové sedačky levnější než sedačky kožené, ovšem pokud zvolíte látku, která je odolnější proti zničení a má specifické povrchové úpravy, nebude už rozdíl v ceně natolik výrazný. U látkových sedaček také častěji nalezneme možnost rozložení a lepšího využití prostoru.

Čalouněné sedačky jsou pro každého

Výběr správného potahového materiálu není jednoduchý, neboť každý typ je vhodný pro jiný způsob užívání. Přejeme tedy šťastnou ruku při výběru a dlouhou životnost.

Čalouněná sedačka Sante