GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Jak se starat o koženou

Není kůže jako kůže

Kůže je přírodní surovina, která se zpracovává na useň. Teprve ta se dále využívá třeba v nábytkářské a automobilové výrobě k potahování sedaček. Nábytkářská useň není tak odolná proti změnám teploty ani mechanickému poškození. Nábytek totiž není vystaven tak těžkým podmínkám jako sedačky v autech. I proto je důležité vědět, jak se o nábytek s tímto potahem starat.

Podle struktury povrchu můžeme dále useň dělit na hladkou (většina nábytku), broušenou (tzv. semiš, např. obuv), lakovanou a umělou.

Na co byste si měli dát pozor

    • Neumisťujte sedačku blízko topení či krbu. Vyšší teplota kůži neprospívá a podstatně snižuje její životnost.

    • Nevystavujte sedačku dlouhodobému slunečnímu záření. Jeho vlivem vyblednou barvy a useň vysychá. Tím se opět snižuje životnost potahu i celé sedačky.

    • Na čištění a impregnaci používejte výhradně speciální prostředky. Běžné čističe by mohly potah nenávratně poškodit. Po čištění nikdy nesušte sedačku fénem nebo na přímém slunci.

    • Snažte se sedačku chránit před potem. Je totiž agresivní a zejména v létě jí může značně uškodit. Proto doporučujeme přes léto sedačku zakrývat přehozem. Vyberte ale takový, který nepouští barvivo.

Čištění a údržba

Abyste se z vaší vysněné sedačky mohli těšit co nejdéle, měli byste ji čistit a impregnovat. Budete k tomu potřebovat jemný kartáček na odstraňování nečistot, aplikační houbičky, utěrky z mikrovlákna, čisticí emulzi a impregnační prostředek.

Sedačku byste měli čistit pravidelně. Kůži je možné zcela očistit od prachu. Tuto výhodu oproti jiným potahům ocení zejména alergici. Ze sedačky jednou týdně vysajte prach a otřete ji vlhkou utěrkou. Jakoukoliv přebytečnou vlhkost ihned odsajte suchým hadrem.

 

Kromě běžné údržby byste měli sedačku 2 - 4x ročně vyčistit důkladně. K tomu využijete čisticí emulzi. Dejte si přitom záležet především na místech největší zátěže (opěrky, sedák a područky). Tím vaší sedačce výrazně prodloužíte životnost.

Pokud si sedačku polijete nebo ušpiníte, je nutné skvrny odstranit než zaschnou - nejlépe okamžitě. Jde-li o tekutinu, nejprve ji pečlivě odsajte suchým hadříkem. Pak místo vyčistěte čisticí emulzí (případně speciálním čističem na skvrny) a vytřete do sucha. Přesvědčte se, že je po vyčištění sedačka zcela suchá a beze skvrn.

Impregnací prodloužíte životnost vaší sedačky a ochráníte ji před blednutím barev. Doporučujeme potah naimpregnovat ihned po nákupu, a pak vždy co půl roku. Useň díky pravidelné impregnaci nevyschne a nepopraská. Zároveň bude lépe chráněna před slunečním zářením a mechanickým poškozením. Po nanesení impregnace ji nechte pár hodin působit, aby vsákla. Zbytek pak pečlivě utřete utěrkou do sucha. Stejně jako k čištění i k impregnaci používejte výhradně speciální prostředky na kůži.