GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Letní sezona s pořádnou grilovačkou

Co se nejvíc pojí s létem? Teplo, voda, přátelé a grilování. Kdy jindy zajižeš tu chuť dobře propečeného steaku a tak akorát křupavé zeleniny, než když je sundáš z grilu? Jestli uvažuješ o tom, že si pořídíš zahradní gril, přečti si pár rad, které ti s výběrem pomůžou.

Zamysli se nad tím:

  • jak často chceš grilovat
  • kde budeš grilovat
  • pro kolik lidí se bude grilovat
  • kam gril uskladníš
  • kolik do něj chceš investovat

Na výběr máš grily:

1. Elektrické

  • můžeš grilovat nejen venku, ale také doma nebo na balkoně
  • je závislý na přívodu elektrické energie

2. Plynové

  • rychlé rozehřátí
  • vyšší pořizovací náklady

3. Na dřevěné uhlí

  • patří mezi levnější modely
  • nezaměnitelná chuť pokrmu

Gril na dřevěné uhlí

Pokrmy, zejména maso, které připravíš na dřevěném uhlí, má nezaměnitelnou chuť a vůni, která připomíná přípravu na otevřeném ohni. Velkou výhodou těchto grilů je příznivá pořizovací cena. Nevýhodou je odkapávání mastnoty do uhlíků.

Pro výrobu se nejčastěji používají plechy, které jsou lehké, nebo litina, která je sice o něco těžší, ale o to stabilnější a lépe drží teplo.

Nejčastější tvar je kulatý nebo obdélníkový. Výhodou kulatého tvaru je, že dosáhneš rovnoměrnější tepelné úpravy, protože i teplo se rozvádí rovnoměrně. Obdélníkový tvar je zase vhodný pro větší společnost, protože se na grilovací rošt vejde více porcí.

gril 3v1 gril Rancher
gril 3v1 gril Rancher

Bezpečnost především

Abys předešel popáleninám, dej si dobrý pozor na stabilitu grilu, řešení ohniště a popelníku. Oheň se nesmí rozšířit do okolí. Plechy by měly mít dostatečnou tloušťku. Samozřejmostí je použití potravinářsky nezávadných materiálů.

Přikládání by mělo být bezpečné jak pro tebe, tak pro jídlo, které se opéká na roštu. Pokud má gril dvouplášťové tělo, nemusíš se bát popálenin. Důležité je, aby madla a úchytky byly z nerezové oceli, o kterou se nepopálíš. Grilovací mřížka by také měla mít madla, aby se s ní dobře manipulovalo.

Samotný rošt by měl být pokrytý kvalitním smaltem a měl by zabírat maximální plochu, aby se teplo rozvádělo do celého prostoru rovnoměrně. Ideální plocha na grilování pro 4 člennou rodinu by měla být alespoň 1 500 cm2.

Hmotnost

Hmotnost plechových grilů na dřevěné uhlí se pohybuje mezi 4-10 kg. Takže s nimi můžeš jednoduše manipulovat a rozhodnout se jestli uděláš grilovačku na začátku, nebo konci zahrady.

kompletní nabídka grilů příslušenství ke grilování
gril Picnic grilovací pánev wok

Zahradní stůl

Zahradní stůl vybírej podle toho, k jakým účelům bude sloužit. Podle toho si vybereš, jestli bude stůl velký nebo malý a jakou bude mít výšku. Prostor na zahradě ti napoví, jestli zvolit kulatý, oválný nebo hranatý tvar stolu.

Malé zahradní stolky

Jsou nejlepší volbou pro odkládání nádobí. Jejich rozměr se pohybuje okolo 90 cm. Nejčastěji se používá pro odkládání pití, občerstvení, ale také knih a dalších věcí, které používáš během relaxace na zahrádce. Dobrou volbou je také tzv. servírovací stůl, který má kolečka, takže s ním můžeš snadno manipulovat.

zahradní stoly
zahradní stolek

Velké zahradní stoly

Pokud rád pořádáš párty, oslavy, návštěvy jsou u tebe pečené vařené, nebo jen rád stoluješ venku, rozhodni se pro venkovní jídelní stůl. Jeho rozměr je kolem 130 cm.

velké zahradní stoly zahradní stoly
jídelní stůl Barcelona jídelní stůl Rimini

Chybí ti na zahradě vhodný zahradní nábytek, který ti poskytne dostatek místa k sezení a dostatek komfortu při relaxování? Podívej se na kompletní nabídku zahradního nábytku a přečti si článek o tom, jak vybrat ten nejvhodnější zahradní nábytek.

to nejlepší ze zahradního nábytku

Přečti si také:

inspirace pro tvoji zahradu