GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Na co si dát pozor při výběru postele?

Kvalitní spánek je základem zdravého života a pořádná postel je podmínkou pro kvalitní spánek. Vybírat postele podle ceny nebo podle toho, co nám zrovna padne do oka v obchodě, proto není úplně nejlepší strategie. Správná postel totiž není jenom tak nějaký kus nábytku, ale ten nejdůležitější nábytek, který vlastníme. Měla by odpovídat naší váze, výšce, ale také věku a osobním preferencím.

Při výběru postele hraje prim pohodlí a kvalita spánku. Vzpomeňte si na všechny nepohodlné postele, na kterých jste kdy leželi - rozviklané, úzké nebo krátké, se špatným roštem s polámanými latěmi a hrbolatou matrací. Tomu se chceme vyhnout. Podívejte se na pár tipů, na co si dát pozor.

Srdcem postele je vhodná matrace

U matrace jsou nejdůležitější rozměry a materiál. Optimální šířka jednolůžka je 90 cm a délka by měla být alespoň o 20 cm delší než nocležník. Důležitá je i tloušťka - čím tenčí matrace, tím rychleji se proleží. U materiálu máme na výběr z matrací pěnových, pružinových, latexových a z líné pěny, v nabídce jsou také matrace ortopedické a hypoalergenní. Neuškodí porozhlédnout se po certifikátu nebo se přímo zeptat prodejce.


Matrace Aquatic Antibacterial zamezí tvorbě plísní, což ocení zejména alergici.

Matrace Aquatic Antibacterial poskytne vaši páteři úlevu a komfort. Zamezuje tvorbě plísní. 

Matrace bez vhodného roštu kvalitní spánek nezaručí

Ani odpovídající matrace ale nemusí být zárukou zdravého spánku, pokud je pod ní nevhodný rošt. Matrace musí být s roštem kompatibilní, ten navíc musí sedět ke zbytku postele, unést celou váhu a rovnoměrně ji rozložit. Nejvhodnější jsou postelové rošty složené z pružných lamel, které poskytují oporu i větrání. Pokud si chcete po dlouhém dni dát nohy nahoru nebo si lehnout do polosedu, investujte do postele s nastavitelným polohovatelným roštem.

Z čeho je postel vyrobená?

Dalším faktorem je samotný materiál, ze kterého je postel vyrobená. Oblíbené je například smrkové dřevo, protože je levné a vypadá dobře. Na druhou stranu je ale méně odolné a tolik nevydrží. Hodí se do pokoje pro hosty nebo do dětského pokoje, na postel, kterou plánujete používat přechodně. Postele z masivního dřeva vydrží víc, ale jsou zpravidla dražší. Vsadit můžete na kovové postele, nebo trendy čalouněné postele, které neustále rostou na oblibě. 

Elegantní čalouněná postel Windsor má pratelný potah
Elegantní čalouněná postel Windsor má pratelný potah
 

I rozměry postele jsou důležité

Standardní délka postele je 200 cm, lůžko by mělo přesahovat výšku postavy o 25 cm. Šířka postele bývá 90–120 cm a výška od země mezi 40 cm a 50 cm. Seniorům doporučujeme k výšce postele připočítat zhruba 10 cm, lépe se vám bude z postele vstávat. Postel si můžete nechat vyrobit na míru - tuto variantu doporučujeme, pokud jste nadprůměrně vysocí nebo bydlíte v atypickém interiéru.

Kvalitní spánek je základem pro prožití úspěšného dne. Dopřejte si proto postel, ve které se vyspíte do růžova - pokaždé.