GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Vybíráme sedací soupravu

Jestliže už má vaše stávající sedací souprava ty nejlepší roky za sebou, je na čase poohlédnout se po její nástupkyni. Sedaček je na trhu celá škála, ať už jde o velikost, typ, počet míst k sezení, materiál čalounění nebo barvu.

Pokud jste vícečlenná rodina, případně rádi a často hostíte své početné návštěvy a zároveň vám to prostor obývacího pokoje dovolí, budete pravděpodobně vybírat z větších sedaček – například mezi rohovou, ve tvaru písmene U nebo setu 3+2+1.Sedačku rohovou nebosedačku ve tvaru U není vyloženě problematické umístit i do menších obývacích pokojů, zvláště v případě, kdy bude u zdi nebo v rohu. Je ale potřeba myslet i na prostor k pohodlnému procházení kolem sedačky. Sedací souprava 3+2+1 zabere na stejný počet míst více prostoru, v místnosti však působí lehčím a vzdušnějším dojmem. Pokud nechcete velkou sedačku, velmi široký výběr je také mezi malými sedačkami a pohovkami jednoduché konstrukce ave tvaru písmene I. Sedací soupravy je možné pořídit také ve variantě s rozkládáním, což oceníte především v případě, kdy čas od času potřebujete místo k přespání navíc.

Sedací souprava Bamako XXL ve tvaru U

Konstrukcesedaček je další z parametrů, který byste při jejím výběru neměli rozhodně podcenit. Nejde sice vidět, přesto je výběr vhodného materiálu konstrukce velmi důležitý. Možnosti jsou obecně dvě – buď může být konstrukce ze dřeva/dřevotřísky, nebo z kovu. Jak již asi tušíte, kovová konstrukce je pevnější a vydrží déle. To se samozřejmě také odrazí na ceně za sedačku. Nepodceňujte ani výplň – levnější sedačky jsou nejčastěji vyplněny běžnou teplou pěnou nízké gramáže, která se však poměrně rychle prosedí a zdeformuje. Výplň z polyuretanové studené pěny zajistí, že vaše sedací souprava vydrží při správné péči jako nová dlouhé roky.
 

Sedací souprava Enro ve tvaru L

Dalším důležitým parametrem při výběru sedací soupravy je volba správného potahového materiálu. Možné je vybírat mezi kůží/ekokůží nebo látkou. Kůže/ekokůže působí luxusním dojmem, lépe se čistí a udržuje. Oproti látkovému čalounění je však neprodyšná a chladná, a taktéž pořizovací cena bývá vyšší.

 

Sedací souprava Jupiter ve tvaru I

Pokud máte malé děti, psa, kočku, nebo prostě jen chcete, aby vámsedačka vydržela co nejdéle v bezvadném stavu, pořiďte si k sedačce i potah. V případě ušpinění potah jen sundáte a vyperete.

Sedačky