GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Jak vybrat sedací soupravu

Jak vybrat sedací soupravu

Sedací souprava je hlavním prvkem obývacího pokoje a jejímu výběru je proto třeba věnovat patřičnou pozornost. Kromě nabízeného pohodlí je u sedačky důležitý také její vzhled a cena. Jedná se o místo, kde budete trávit čas s partnerem, rodinou, přáteli, návštěvami nebo třeba domácím mazlíčkem. Ať už se na sedačce budete věnovat relaxaci v podobě čtení knihy či sledování televize, nebo spíše vyřizovat pracovní e-maily, jisté je, že na ní strávíte hodně času. V následujících řádcích se dozvíte, jak vybrat sedací soupravu, která splní vaše nároky.

Jak vybrat sedací soupravu?
Rohová sedačka Lexington

 

„Výběr sedací soupravy se může jevit na první pohled jako jednoduchá záležitost, ale není to tak úplně pravda.“

 

Jak tedy vybrat sedací soupravu?

Při výběru sedací soupravy musíte zvážit hned několik faktorů:

  • velikost sedačky
  • pohodlí, praktičnost a použité materiály
  • vzhled sedačky
  • cenu sedačky

 

„Nezapomeňte také, že by sedačka měla vyhovovat celé vaší rodině.“

Jak vybrat sedačku?
 

Velikost sedací soupravy

Prvním faktorem, který je potřeba vzít v úvahu při výběru sedací soupravy, je počet osob, které ji budou pravidelně využívat. Pokud bydlíte sami nebo s partnerem, pravděpodobně vám vystačí malá sedačka. Naopak pokud máte početnou domácnost nebo k vám často chodí přátelé na návštěvu, zvolte větší sedačku.

V potaz je potřeba vzít také velikost obývacího pokoje. Do větší místnosti se bude hodit rohová sedačka nebo sedací souprava do U, do menších pokojů pak sofa doplněné křesly nebo taburetem. V každém případě by měla být sedací souprava otočena čelem ke vstupním dveřím a zároveň by kolem ní měl být zachován dostatek prostoru tak, abyste se kolem ní mohli snadno pohybovat.

Jak vybrat sedačku?
Sedací souprava do U rozkládací Rosso

 

Pohodlí, praktičnost a použité materiály

Rozhodnete-li se pro pořízení rozkládací sedačky, zvolte takovou, která má pevnou konstrukci a snadné rozložení. Velmi praktické jsou sedačky s vnitřním úložným prostorem, do kterého můžete dát například peřiny nebo zimní oblečení. Setkat se můžete i s chytrými vychytávkami jakou jsou područky, taburety, opěrky pro nohy nebo kapsy na časopisy, brýle a dálkové ovladače.

Nejdůležitějším faktorem jak vybrat sedací soupravu je její konstrukce. Nejdelší životnost vám poskytne masiv z dubového dřeva, vhodná je také borovice nebo smrk. Kovovou konstrukci doporučujeme u rozkládacích sedacích souprav, obzvlášť pokud je chcete používat ke každodennímu spaní. Nejkratší životnost mají sedačky z plastu. Ty v naší nabádce ovšem nenaleznete.

Sedací souprava do U rozkládací Houston pravý roh
Sedací souprava do U rozkládací Houston pravý roh


Vzhled sedací soupravy

Při rozhodování jak vybrat sedací soupravu nezapomeňte, že by sedací souprava měla být barevně sladěna s vaším obývacím pokojem. Sázkou na jistotu jsou sedačky v tlumených přírodních barvách, není však problém najít sedací soupravu s extravagantními vzory nebo v netradičních barevných provedeních. Neméně důležitý faktor jak vybrat sedací soupravu je i materiál – eko-kůže a kůže působí luxusním dojmem, mezi běžnější materiály pak patří mikrovlákno, bavlna či mikroplyš.

V potaz je potřeba brát i náročnost údržby povrchu sedačky, obzvlášť pokud máte doma malé děti nebo zvířata. Svou novou sedačku můžete před případným znečištěním chránit i předem a to kvalitním impregnačním sprejem. V naší nabídce naleznete i nabídku kvalitních impregnačních sprejů a čističů sedacích souprav. Naše přípravky na ošetřování nábytku a čalounění značky NANO pracují na molekulární úrovni, a tak chrání vaši sedací soupravu či jiný nábytek velmi pečlivě.

Nano - nano impregnace textilu (500 ml)
Nano impregnace textilu


Cena sedací soupravy

Při výběru sedací soupravy je potřeba zohlednit také pořizovací cenu. Nabídka sedaček je velmi široká, sehnat můžete velmi levné sedačky, ale i drahé a luxusně vyhlížející sedací soupravy. Pokud si rozpočet stanovíte předem, bude vaše hledání mnohem jednodušší. Jako vhodné levnější alternativy sedacích souprav se jeví pohovky a dvojsedáky, popřípadě doplněné o pohodlná křesla.

Sedací souprava je dlouhodobou investicí, proto se před zakoupením ujistěte, že její velikost, design a komfort vyhovuje všem členům vaší domácnosti. Pokud je pro vás přece jen podstatná cena, prohlédněte si i naši nabídku nejlevnějšího nábytku.

 Akční nabídka sedacích souprav

 

„V případě, že je vaše výplata ještě daleko a chybí vám hotovost, využijte výhodné možnosti nákupu nábytku na splátky.“

 

 

Výběr té nejvhodnější sedačky vám může ulehčit 5 nejdůležitějších otázek:

  • Na co budu sedací soupravu používat?
  • Jaké funkce od sedačky požaduji?
  • Jak dlouho chci, aby sedací souprava vydržela?
  • Co očekávám od potahu sedací soupravy?
  • Jaké jsou druhy potahových látek sedaček?

Sedací souprava do U rozkládací Gebe levý roh
Sedací souprava do U Gebe

 

1. Na co budu sedací soupravu používat

Před koupí si dobře promyslete, jestli bude sedačka sloužit k odpočinkovému relaxování, nebo k vedení jednání v kanceláři. Pro pohodlné sezení jsou vhodnější nižší a měkčí sedačky, do kterých se příjemně zaboříte, nebo relaxační křesla. Pro jednání v kanceláři jsou naopak vhodnější vyšší sedačky, ze kterých se lépe vstává a nevyzývají k „rozvalenému“ sezení. 

 

2. Jaké funkce od sedačky požaduji

Sedačka by měla nabízet možnost rozložení na lůžko a úložný prostor. Tyto funkce vám přijdou vhod zejména při uložení návštěvy. Pro účely častých návštěv je vhodné vybavit vaši domácnost i jednou dvěma matracemi pro hosty.​ Do úložného prostoru můžete schovat peřiny, ale také sezónní oblečení. Při výběru v kamenné prodejně se nestyďte funkce vyzkoušet. Rozložení sedačky by mělo být jednoduché a nemělo by zabrat víc než minutu. 

 

3. Jak dlouho chci, aby sedací souprava vydržela

Konstrukce sedačky je její nejdůležitější částí. Drží celou sedačku pohromadě. Kvalitní konstrukce zaručuje dlouhou životnost nábytku. Nejčastěji se vyrábí ze dřeva nebo dřevotřísky. Sedačky s touto konstrukcí jsou sice levnější, ale mají kratší životnost. Pokud chcete sedačku, která má opravdu dlouhou životnost, je dobré zvolit kovovou konstrukci. Sedačky s touto konstrukcí jsou sice o něco dražší, ale o to kvalitnější.

Rohová sedačka rozkládací Alta
Rohová sedačka rozkládací Alta

 

4. Co očekávám od potahu sedací soupravy

Volba potahového materiálu je velmi důležitá. Musí být pevný, estetický, pohodlný a měl by se snadno udržovat. Při výběru sedací soupravy je také důležité prověřit si kvalitu potahové látky a provedení čalounické práce. Obecně platí, že čím méně švů, tím větší hrozí nebezpečí deformace tkaniny jejím vytažením. Materiál by měl být příjemný na dotek. Kvalitní potahová látka je pevná, má vysokou hustotu a dobré údržbové vlastnosti.

Sedací souprava do U rozkládací Enro
Sedací souprava do U rozkládací Enro

 

5. Jaké jsou druhy potahových látek sedaček

V současné době si můžete vybírat z obrovského množství módních potahů. Myslete však na to, že čím módnější potah vyberete, tím dříve se vám „okouká“. 

 

  • Mikrovlákno 
    • Jedná se o textilii vyrobenou z tenkých vláken tzv. mikrovláken. Na dotek i pohled připomíná semišovou useň. Má luxusní vzhled a snadno se udržuje. 
  • Bavlna
    • Pro potah sedacích souprav se používá velmi zřídka kvůli nižší životnosti a omezené stálosti barev. Její předností je přírodní původ a nižší cena.
  • Mikroplyš   
    • K potahování souprav se používá nejčastěji. Jeho vynikající užitné vlastnosti jsou dány pevným tkaným podkladem (50% bavlna, 50% PES) a odolným horním vlasem (100% nylon). Složení horního vlasu zaručuje vysokou odolnost proti špinění a dobrou čistitelnost.
  • Žinylka​
    • Jedná se o velmi příjemný tkaný a módní potahový materiál. Podklad (50% bavlna, 50% PES), do něho je vetkán vlas (100% bavlna). Složení vlasu je náchylné k rychlému ušpinění. Čištění nebývá snadné a výsledek nemusí být stoprocentní.
  • Mikrofáze​
    • Tento moderní materiál je stále častěji používán pro své velmi dobré vlastnosti a příznivou cenu. Jedná se o jednovrstvý, povrchově upravený 100% polyester. Hodí se pro každodenní užívání, má velmi dobrou odolnost proti špinění a lze jej výborně čistit.
  • Umělé usně/ekokůže​
    • Jedná se o dvouvrstvé materiály mylně srovnávané s dřívější koženkou, která měla polyvinylchloridovou horní vrstvu. Tento materiál nesnášel sůl, a proto později praskal. Nynější umělé usně mají horní vrstvu 100% polyuretan, podklad 100% bavlněný úplet. Jsou velmi vhodné pro alergiky, dají se velmi snadno čistit vlažnou vodou s příměsí trochy saponátu.
  • Kůže​
    • Je přírodní materiál, který se přizpůsobuje klimatickým podmínkám v interiéru a časem získává na kvalitě. Bývá zárukou exkluzivity, působí elegantně, komfortně a smyslně. Snadná udržovatelnost je velkou výhodou tohoto přírodního materiálu. Z žádného jiného materiálu neodstraníte skvrnu tak jednoduše jako právě z kůže.
    • Pokud máte malé děti, výrobci doporučují zvolit zalakovanou, vysoce chráněnou kůži. Na údržbu takto čalouněné sedací soupravy pak stačí voda se saponátem, kterou setřete dosucha. I přesto, že je sedací souprava zalakovaná, zachovává si své původní vlastnosti včetně odolnosti proti tekutinám a skvrnám.​​

Sedačka do U rozkládací Burbank
Sedačka do U rozkládací Burbank

 

Prostorové možnosti pro umístění sedací soupravy

Prostor obývacího pokoje je rovněž jedním z hlavních faktorů, který musíte zvážit při výběru sedací soupravy. Musíte si předem zjistit, jak velká sedací souprava se vám do místnosti vejde. Náročnější na místo jsou sedací soupravy složené z více různých dílů. Tyto sedací soupravy jsou v dnešní době čím dál více žádané. Je to dáno zejména tím, že si zákazník může vybrat jen ty díly sedací soupravy, které mu vyhovují.