GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Jak vybrat válendu do studentského pokoje?

Válendy jsou skvělým místem pro spaní i lenošení. Hodí se do malých místností, do pokojů pro hosty, na chatu… A samozřejmě také do studentských pokojů.Zařizujete pokoj pro dceru či syna, a přemýšlíte nad nákupem válendy? Přečtěte si naše tipy a vyberte takovou, která bude skvěle sloužit.

Válenda je jednolůžková postel, která se prodává jako kompletní balíček i s matrací. Většinou je vyklápěcí a nabízí dostatek úložného prostoru. Některé válendy mají polohovací rošt, u jiných zase najdeme čelo, o které je možné se opřít.

Válenda musí být pohodlná

Studenti na válendě tráví hodně času.  Nejen, že na ní občas spí, ale také na ní přes den odpočívají, poslouchají hudbu, sledují filmy, učí se nebo si čtou. Tyto aktivity mohou dohromady zabrat více jak polovinu dne, a je tudíž důležité, aby válenda byla především pohodlná. Vyplatí se proto kvalitní válendy, na kterých se dá posadit, opřít se.

Rohové čelo nebo dostatek polštářků

Některé mají čelo nebo rohové čelo, které umožňuje se opřít nejen vleže, ale také na válendu usadit hned několik kamarádů, kteří přijdou na návštěvu. Pokud čelo nemají, dokupte k válendě dostatečně velké a pohodlné polštářky, o které se mládež může při sezení opřít. Některé válendy mají polohovací rošty – pak stačí matraci pouze zdvihnout a student si může číst.

Válendu s rohovým čelem můžete umístit i do prostoru a pohodlně se opřít. Válenda Optima

Válendu s rohovým čelem můžete umístit i do prostoru a pohodlně se opřít. Válenda Optima

 

Kvalitní matrace pro každodenní spaní

V případě, že na válendě bude student každý den spát, musí mít kvalitní matraci. Válendy mají nejčastěji matrace pružinové, někdy i pěnové. Protože pěn je na trhu velké množství a liší se kvalitou i tuhostí, nepodceňte jejich výběr.

Válenda s možností rozkladu

Pořídit si také můžete válendu, která se dá rozložit a vyspí se na ní případně i dva lidé. Ta ale na každodenní spaní vhodná není a většinou nemá úložný prostor.

Některé válendy mají úložný prostor a zároveň se dají rozložit na dvojlůžko. Válenda Mister, JENA NÁBYTEK

Některé válendy, jako například válenda Mister, mají úložný prostor a zároveň se dají rozložit na dvojlůžko.